Om klubben / Klubbens historie

Historie

Hjarbæk Havkajak Klub er Danmarks ældste havkajak klub.

I 1995 tog en par ansatte på Vesbæk Centret initiativ til at starte en havkajakklub. Det førte til, at Hjarbæk Havkajak Klub blev stiftet ved en generalforsamling på Hjarbæk Kro den 17. maj 1995.

Klubben fik økonomisk hjælp fra Viborg Kommune, Dansk Kano og Kajakforbund og Viborg Sport (nu Viborg Idrætsråd) i opstartsfasen. Der blev til at begynde med købt 3 havkajakker og nødvendigt udstyr. Derudover indgik vi en aftale med Vesbæk Centret om at benytte centrets havkajakker.
 
Klubben havde til at begynde med ikke noget fast tilhold sted.

Vi lånte kajakker på klubaftener på Vesbæk centeret. Kajakkerne blev fragtet frem og tilbage hver klub aften til Hjarbæk havn.

Efter et par år, lykkedes det os at få Dansk kano og Kajak Forbund til at låne os en container som vi fik lov at stille på Tårupgård Ungdomsskole.

Da Tårupgård Ungdomsskole ikke kunne huse os længere, lykkedes det med Viborgs kommunes hjælp, at vi kunne stille containeren på Hjarbæk havn, tæt på sejlklubben.

Det viste sig at være en uholdbar løsning og efter lang tids søgen fandt klubben et areal, hvor vi kunne bygge et ”rigtigt” klubhus. Det blev dog ikke i Hjarbæk, men ved Hjarbæk Fjord tæt ved Knudby. Her holder klubben fortsat til (se også under siden ”Hvem er vi”).