Om klubben / Hvordan bliver jeg medlem

Hvordan bliver jeg medlem

Er du interesseret i at blive medlem, så kontakt klubben på hhk1995@get2net.dk. 
 
Vær opmærksom på, at vi i perioder kan have lukket for yderligere medlemstilgang. Hvis det er tilfældet, har du dog altid mulighed for at blive skrevet op på vores venteliste. Vi skal have dit navn og adresse, dit telefonnummer - og meget gerne en e-mail adresse. Så kontakter vi dig, når vi igen optager nye medlemmer.
Det koster ikke noget at stå på vores venteliste.

Nye medlemmer optages i den rækkefølge, de er skrevet op på ventelisten - uanset om man skal gennemgå et kursusforløb, eller man allerede har taget kurset et andet sted (se herunder).

Vi afholder kun kurser for klubbens egne kommende medlemmer.
 
Det er ikke nogen forudsætning, at du har en kajak for at blive medlem. Klubben råder over alt nødvendigt udstyr, som medlemmerne frit kan benytte (kajak, pagaj, redningsvest mv.). Det eneste, du selv skal medbringe, er din personlige beklædning – men det vil du få mere at vide om på kurset.

Du kan blive medlem på to måder - afhængig af, om du har erfaring med at ro havkajak, eller om du er nybegynder.

1. Du har erfaring med havkajak

Hvis kluben optager nye medlemmer, og du har bestået kursus andet sted på det, der i kajak-sprog hedder EPP-2 niveau / IPP-2 niveau, behøver du ikke deltage i et introduktionskursus. Du kan nøjes med at aflægge prøve i klubbens frigivelsesøvelser. Består du dem, kan du blive medlem.

Du kan kontakte klubben for at få at vide, om der er plads til nye medlemmer. Er der det, aftaler vi, hvor og hvornår du aflægger prøve efter at du har roet med på 2-3 klubaftner.

Er der ikke plads, kan du blive skrevet op på klubbens venteliste.

 

2. Du er nybegynder

Er du nybegynder, skal du deltage i et introduktionskursus, som klubben normalt afholder i perioden marts - maj. I starten af året (jan. / feb.) finder vi ud af, om vi får mulighed for at oprette et kursushold. Allerede nu kan du blive skrevet på venteliste til næste års eventuelle kursus.
 
Du skal kunne svømme for at deltage (svømmebevis på 600 m distance skal afleveres til klubben).

Kursusforløbet foregår dels i svømmehal og dels på Hjarbæk Fjord. I svømmehallen lærer du under trygge og varme forhold, hvordan du kommer ned i kajakken, og hvordan du kommer ud af den. Du lærer rotag og redningsteknikker.

Når du kommer på fjorden, træner du de samme teknikkker - du ror i forskelligt slags vejr og oplever, hvad der sker med kajakken, når vinden kommer fra forskellige retninger. Du ror mindre ture, hvor du får prøvet, hvordan det er at holde kontakt til resten af gruppen.

Som afslutning, skal du aflægge prøve i klubbens frigivelsesøvelser. Du kan se frigivelsesøvelserne under den næste side "Frigivning og sikkerhed". Der finder du også klubbens sikkerhedsbestemmelser.

Du skal planlægge med ca. 8 aftner og 2-3 lørdage eller søndage for selve kurset. Derudover anbefales det, at du deltager i mindst 1 weekendtur det første år for at få erfaring med kajak på tur, friluftsliv og lære de andre medlemmer at kende.

Når alle frigivelsesøvelser er bestået og du har roet 100 km i klubregi, kan du få nøglekode til klubhuset, så du kan ro, når du har lyst. Indtil da, er du nødt til at ro de dage, hvor klubben sørger for, at der er åben til klubhus og kajakker.
Alternativt må du alliere dig med et medlem, der er frigivet og har nøglekoden.

Udstyr

Klubben stiller kajak og andet udstyr til rådighed, men har du selv en kajak, er du velkommen til at ro i den.

Når kurset begynder, er vandet stadig koldt. Det er derfor meget vigtigt, at du klæder dig så varmt på, som du kan. Du vil undervejs i kurset kæntre flere gange for at øve de vigtige redningsteknikker.

Du skal selv sørge for en passende påklædning. Har du ikke en våddragt eller mulighed for at låne en, så er vores råd, at du får uld inderst mod kroppen, det isolerer selvom det er vådt. Yderst skal du have noget vind- og vandtæt - f.eks. regntøj. En hue er standardudstyr, igen gerne af uld og ligeså med et par vanter. Er der ikke behov for at ro med vanter, kan et par håndledsvarmere være med til at holde dig varm. Det kan f.eks. være skafterne fra et par uldne sokker du har slidt bunden ud af.