Om klubben / Hvem er vi

Hvem er vi

Hjarbæk Havkajak Klub holder til for enden af Fjordvej ved Knudby i Viborg Kommune. Her har vi et lille klubhus direkte ned til Hjarbæk Fjord. Klubhuset er med overlæg indrettet forholdsvis primitivt - dvs. bl.a. uden indlagt strøm og badefaciliteter.
 
Klubben har i øjeblikket ca. 70 aktive medlemmer. Aldersmæssigt ligger vi spredt fra 15 år til 70 år og gennemsnitsalderen ligger på den anden side af 50 år.
 
Vi ror kun i havkajak og vi er IKKE nogen konkurrenceklub.
Vores primære formål er at være sammen om at opleve naturen og oplevelsen af kajakkerne. Det sker bl.a. på de mange ture, der arrangeres i løbet af sæsonen.
 
Det kan være ture i nærområdet, hvor vi ror en tur og holder en rast undervejs på turen og nyder den medbragte kaffe og det nødvendige tilbehør. Det kan også være på ture til udlandet, hvor f.eks. den norske og svenske skærgård er et yndet mål for vore ture.
 
Kajakkerne kan - når de ellers pakkes rigtigt - rumme rigtig meget. Til hovedparten af de ture, hvor vi er afsted flere dage, medbringer vi på turen telte, soveposer, liggeunderlag, varmt og tørt tøj samt mad og vand til hele turen. 
 
Når bølgerne går højt, tager nogle af klubbens medlemmer en gang imellem til steder som Klitmøller for at surfe med kajakkerne i bølgerne.
 
Flere af klubbens medlemmer ror hele året rundt, når vejret ellers er forsvarligt til det - og lidt sne og frost er ingen hindring for at overnatte i telt på turen.
 
Som du kan se, er vi en alsidig klub, hvor der er plads til alle.