Om klubben / Hvem er vi

Hvem er vi

Aktiviteter:
Som klubbens navn lidt antyder, så ror vi kun i havkajak og vi er IKKE nogen konkurrenceklub.
Vores primære formål er at være sammen om at opleve naturen og oplevelsen af kajakkerne. Det sker bl.a. på de mange ture og andre aktiviteter, der arrangeres i løbet af sæsonen.

Klubben har fra april til okt. et par faste ”klubaftner”, hvor medlemmerne kan mødes og ro en tur sammen typisk på Hjarbæk Fjord, men en gang imellem læsser vi kajakker på klubbens trailer og kører andre steder hen. Der bliver også meldt mange ture ud spontant af klubbens medlemmer i løbet af sæsonen (som i princippet er hele året, når vejrforholdene er til det).

Vi forsøger at stille rammer til rådighed for medlemmerne, så der er en bred vifte af tilbud om ture og andre arrangementer. Det kan være ture i nærområdet, hvor vi ror en tur og holder en rast undervejs på turen og nyder den medbragte kaffe og det nødvendige ”tilbehør”. Det kan også være på ture til udlandet, hvor f.eks. den norske og svenske skærgård er et yndet mål for vore ture.Når bølgerne går højt, tager nogle af klubbens medlemmer en gang imellem til steder som Klitmøller for at surfe med kajakkerne i bølgerne.


Flere af klubbens medlemmer ror hele året rundt, når vejret ellers er forsvarligt til det - og lidt sne og frost er ingen hindring for at overnatte i telt på turen.


Arrangementer i klubben sker ofte på opfordring fra - og arrangeres af - medlemmerne, så på den måde sker mange af klubbens aktiviteter ud fra medlemmernes ønsker.


Her finder du os:
Hjarbæk Havkajak Klub holder til for enden af Fjordvej ved Knudby i Viborg Kommune. Her har vi et lille klubhus direkte ned til Hjarbæk Fjord. Klubhuset er med overlæg indrettet forholdsvis primitivt - dvs. bl.a. uden indlagt strøm og badefaciliteter.Klubben har i øjeblikket ca. 75 aktive medlemmer. Aldersmæssigt er vi meget spredt og gennemsnitsalderen ligger på den anden side af 50 år.

Med havkajakken på tur:
Kajakkerne kan - når de ellers pakkes rigtigt - rumme rigtig meget. Til hovedparten af de ture, hvor vi er afsted flere dage, medbringer vi på turen telte, soveposer, liggeunderlag, varmt og tørt tøj samt mad og vand til hele turen.

Som du kan se, er vi en alsidig klub, hvor der er plads til alle.